Alliance Optikk・Ur Raufoss Alliance Optikk・Ur Raufoss
Meny

Lokale saker

Hos oss får du øyelegevurdering

Øyet kan avsløre skjulte sykdommer

Mange personer kan gå rundt med en sykdom uten å vite det. – Det kan være ganske mange som ikke vet at de har en sykdom når de kommer innom oss for å få briller. Det er mange sykdommer som kan avspeile seg på en netthinne, som blant annet diabetes, høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdom, sier Roy Hubred hos Alliance Optikk på Raufoss.

Optikerforretningen samarbeider nå med spesialister som på bakgrunn av bilder de får oversendt kan se om noe er galt. – Vi sender bildene av netthinnen elektronisk til en øyelege og får svar cirka innen en uke. Vi tar da kontakt med kunden hvis det er noe, sier Hubred. Med telemedisin kan man distribuere høyspesialisert medisinsk kompetanse over hele Norge, men innen øyelegetjenester har det ikke vært et slikt tilbud før nå.

 

Vi har digital øyelege i butikken

Sammen med Eyecheck System tilbyr vi nå digital øyelege. Øyeundersøkelser utføres med digital teknologi. Informasjon og høyoppløste digitale bilder kan enkelt overføres elektronisk for vurdering av spesialist og det sendes deretter en medisinsk rapport elektronisk tilbake. – Man avlaster også de ellers lange ventelistene hos øyelegene, enkelte pasienter kommer raskere til behandling og kan henvises direkte til sykehuset, sier Hubred.

 

 

Kom til øyelege når du trenger det

Eyecheck gjør veien fra optikerbesøk til øye- spesialist kortere – hvis det er behov for det. Når optikeren din samarbeider med øyelegen, får du direkte svar på undersøkelsene som
blir gjort her i butikken. Og du får beskjed om hvorvidt det er nødvendig med en fysisk konsultasjon.

 

Slipp ventetiden, spar reiseutgifter

Det kan føles utrygt å måtte vente opp mot et helt år på å komme til øyelegekonsultasjon. Fordi optikeren din samarbeider med Eyecheck slipper du å vente. Du får svar direkte fra øyelegen på din egen mobil. Innenfor få dager.

 

Du betaler kun egenandel

Fordi Eyecheck er en godkjent tredjeparts- leverandør hos Norsk Helsenett, er løsningen en del av den offentlige øyehelsetjenesten. Det betyr at du får refusjon gjennom Helfo- ordningen. Akkurat som du pleier når du går
til øyelegen.

 


Kategorier: Øyelegevurdering