Alliance Optikk・Ur Raufoss
Meny

Lokale saker

Hos oss får du øyelegevurdering

oyelegevurdering-hos_allianceoptikk-raufoss

Øyet kan avsløre skjulte sykdommer

Mange personer kan gå rundt med en sykdom uten å vite det. – Det kan være ganske mange som ikke vet at de har en sykdom når de kommer innom oss for å få briller. Det er mange sykdommer som kan avspeile seg på en netthinne, som blant annet diabetes, høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdom, sier Roy Hubred hos Alliance Optikk på Raufoss.

Optikerforretningen samarbeider nå med spesialister som på bakgrunn av bilder de får oversendt kan se om noe er galt. – Vi sender bildene av netthinnen elektronisk til en øyelege og får svar cirka innen en uke. Vi tar da kontakt med kunden hvis det er noe, sier Hubred. Med telemedisin kan man distribuere høyspesialisert medisinsk kompetanse over hele Norge, men innen øyelegetje-nester har det ikke vært et slikt tilbud før nå.

Digitaloftalmologi AS er Norges første telemedisinske virksomhet som tilbyr dette innenfor øyefaget. Øyeundersøkelser utføres med digital teknologi. Informasjon og høyoppløste digitale bilder kan enkelt overføres elektronisk for vurdering av spesialist og det sendes deretter en medisinsk rapport elektronisk tilbake. – Man avlaster også de ellers lange ventelistene hos øyele-gene, enkelte pasienter kommer raskere til behandling og kan henvises direkte til sykehuset, sier Hubred.

// Hør innslaget om øyelegevurdering fra Radio Toten her.

// Les artikkelen i Totens Blad her.


Kategorier: Øyelegevurdering